Denna blogg har jag skapat för att kunna dela med mig av mina intressen och min vardag. Jag gillar mycket med att pyssla, skapa, DIY och att vara kreativ. Till vardags jobbar jag som möbelsnickare, så är även kreativ i mitt arbete. Jag vet att det finns grymt många olika bloggar med just DIY-tema, men känner ändå att jag vill vara en del av detta. Det för att kunna dela med mig av tips och tricks, men även för att ha en egen sida där jag kan lufta mina tankar. För denna blogg kommer inte bara handla om pyssel och byggen. Det kommer även handla om andra intressen som jag har, samt att det även kommer dyka upp personliga inlägg om min vardag och mitt liv. Jag bor i en lite mindre stad så väl som att jag har en sommarstuga ute på landet där jag oftast tillbringar hela somrarna. 

Växter och trädgård som hobby

En mycket trevlig hobby det är att pyssla med växter och det i trädgården eller balkongen om du inte har en trädgård vill säga. Det är inte fel att skapa dig en egen oas att vara i, attt pyssla med och njuta av. En annan hobby andra har är att spela free spins på casino, läs mer här. Även om det är mitt i smällkalla vintern nu så är det inte fel att planera för kommande år med din trädgård eller balkong.

Planera din trädgård

För att få en bra trädgård gäller det att planera in den på bra sätt. Du kan göra det själv eller genom att få hjälp av en trädgårdsarkitekt. Fundera på vad du vill att din trädgård ska användas till. Ska det finnas platser för barnen att leka på, eller ett ställe att fika på eller vill du ha ett växthus? Du hittar en massa bra inspiration på nätet samt även forum för trädgårdsintresserade.

Njut av din balkong

Om du inte har en trädgård så kanske du har en balkong. Se då till att fylla den med växter och blommor för att skapa en oas och något att pyssla med. Alternativ köp eller hyr en kolonilott. En del föreningar runt om har även så att man gemensamt med andra hyresgäster kan odla i närheten av där man bor. 

Satsa på växthus

Om du har trädgård satsa då på att ha ett växthus, för då kan du njuta och pyssla längre perioder än annars. Odla egna, svenska grönsaker, exotiska plantor eller skydda dina favoritplantor mot angrepp. I ett växthus kan du garantera att dina växter frodas och mår bra hela året.

Har du en balkong eller en mycket liten trädgård kan du skaffa ett drivhus eller miniväxthus. Växter som passar extra bra i dessa mindre modeller är tomater, sticklingar och kryddor/örter.

Om du har en större trädgård och vill odla många och kanske exotiska växter eller goda grönsaker kan satsa på ett större växthus. 

Det är bra att placera ditt växthus rätt, så väl som att det är bra att placera in växterna rätt i växthuset. Vissa växter kräver mer skugga medan andra vill ha mer sol, såsom jordgubbar och tomater. Den idealiska temperaturen i växthus är 28–30 grader, annars kan vissa växter sloka och dö. Ha alltid en termometer i växthuset så att du håller koll

Du kan även satsa på att sätta in en bra värmekälla för växterna så att de klarar av vintern. Även bra med växtlampor. Så fundera på möjligheten att dra in både el och vatten i ditt växthus. 

Planera in för bra arbetsytor samt ytor att bara sitta och njuta av allt du odlar. Det är bra att satsa på ett större växthus än vad du tror.

Ha kul med din hobby

Växter och blommor är kul att pyssla med och odlar du grönsaker och frukt kan du ju även njuta av dem genom att äta dem som de är eller ta hobbyn en nivå till och testa att laga mat och baka med dem.

27 Dec 2020