Denna blogg har jag skapat för att kunna dela med mig av mina intressen och min vardag. Jag gillar mycket med att pyssla, skapa, DIY och att vara kreativ. Till vardags jobbar jag som möbelsnickare, så är även kreativ i mitt arbete. Jag vet att det finns grymt många olika bloggar med just DIY-tema, men känner ändå att jag vill vara en del av detta. Det för att kunna dela med mig av tips och tricks, men även för att ha en egen sida där jag kan lufta mina tankar. För denna blogg kommer inte bara handla om pyssel och byggen. Det kommer även handla om andra intressen som jag har, samt att det även kommer dyka upp personliga inlägg om min vardag och mitt liv. Jag bor i en lite mindre stad så väl som att jag har en sommarstuga ute på landet där jag oftast tillbringar hela somrarna. 

Varför ha en hobby?

Du behöver inte svettas på gymmet för att bli sundare. Du kan få en riktig hälsoboost både fysiskt och mentalt genom att ägna dig åt roliga intressen där du inte ens rör dig ur fläcken!

En sak som inte kräver så mycket av dig, men som kan få dig att stressa ner, det är att läsa böcker. Det har gjorts en studie kring detta med stress och läsning. Det räcker faktiskt med sex minuters läsning för att sänka stressnivån med 68 procent. I studien fungerade läsning också bättre än andra avslappnande aktiviteter som att lyssna på musik, gå en promenad och dricka en kopp te. Sedan är det inte ett måste ens att ha en fysisk bok, ljudböcker fungerar ju det med!

Att sticka är något som kan jämföras med att utföra yoga! Det eftersom man utför repetitiva saker som sticka en avig, en rät, en avig, en rät och så vidare.

Måla är även det en bra hobby som kan fungera som en slags terapi för kroppen och framför allt själen.

Andra bra hobbys att ha är att gå språkkurs, sjunga, spela ett instrument, lösa sudoku, spela schack, sylta och baka, skriva dagbok, ha en hund, jobba i trädgården eller att göra vad som helst egentligen som får dig att stanna upp en stund från vardagen.

12 Aug 2020