Denna blogg har jag skapat för att kunna dela med mig av mina intressen och min vardag. Jag gillar mycket med att pyssla, skapa, DIY och att vara kreativ. Till vardags jobbar jag som möbelsnickare, så är även kreativ i mitt arbete. Jag vet att det finns grymt många olika bloggar med just DIY-tema, men känner ändå att jag vill vara en del av detta. Det för att kunna dela med mig av tips och tricks, men även för att ha en egen sida där jag kan lufta mina tankar. För denna blogg kommer inte bara handla om pyssel och byggen. Det kommer även handla om andra intressen som jag har, samt att det även kommer dyka upp personliga inlägg om min vardag och mitt liv. Jag bor i en lite mindre stad så väl som att jag har en sommarstuga ute på landet där jag oftast tillbringar hela somrarna. 

Bind en midsommarkrans

Snart är det midsommar och då är det klart att du måste binda dig en egen midsommarkrans. Det går att göra lite olika, ett exempel har du i videon ovan. Det finns även fler videos att kolla in. 

Annars har jag tips här:

Du behöver:

  • Najtråd
  • Avbitare
  • Sax
  • Sytråd (den ska ju inte hålla så länge)
  • Blad till basen
  • Valfria blommor

Gör så här:

Knipsa av en lagom lång najtråd och forma den så den passar på huvudet. Det är bra att ha en stålstomme för att hålla formen hela vägen runt. Klipp ner blommorna till korta stjälkar. Gör små minibuketter, en kvist av det gröna och en eller två av blommorna, fäst genom att vira med sytråden och fortsätt med nästa bukett tills du kommit runt hela kransen. Fäst tråden ordentligt och peta in eventuella blomskaft som sticker ut.

Du kan med fördel plocka egna blommor ute, eller köpa snittblommor om du föredrar det. 

9 Jun 2020